Symposium Serious Value bijzonder geslaagd: deelnemers en meebouwers, super bedankt voor jullie bijdragen hieraan!

Woensdag 4 februari organiseerden we het Symposium ‘Serious Social Value’ samen met Seats2meet Utrecht en 70 meebouwers, waaronder de sociaal ondernemers van Adviseurs in Dialoog, Social Enterprise Lab, se.learning lab, en EconomyTransformers Solutions. 

Eregast tijdens het symposium was Koningin Máxima. 

Serious Social Value sfeerimpressie from Koffer en Blik on Vimeo.

Als organisatie zijn we overweldigd door de gigantische opkomst, het enthousiasme en de energie van alle deelnemers, de enorme inzet van alle dialoogbegeleiders, workshopgevers, sprekers en alle mensen die achter de schermen keihard meewerkten om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verliep. Superdank voor jullie inzet en inspiratie!

Ons doel was om social power te vieren en de sociaal ondernemer/pionier/vernieuwer te bekronen met een gezamenlijk verhaal en meer samenhang en verbinding. Het programma hadden we ontworpen aan de hand van de opvolgende bouwstenen van inspiratie, dialoog, kennisuitwisseling en co-creatie. En onze droom is uitgekomen! We voelden de gezamenlijke energie en verbondenheid. Zoals een van de deelnemers zo treffend verwoordde: “Laten we vanaf nu met elkaar afspreken: Nederland is gekanteld”.

Bekijk de impressies van deze dag hier

http://www.ustream.tv/recorded/58421573

Aanwezigheid Koningin Máxima inspirerend voor sociaal ondernemers

Koningin Máxima bezocht ons Symposium in gezelschap van Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen en Commissaris van de Koning Willibrord van Beek.

Fiene van Loock en Kristel Logghe van Social Powerhouse: ‘Koningin Máxima liet ons weten dat ze het een heel goed evenement vond, dat haar aanknopingspunten heeft gegeven voor een vervolg… Ze heeft dan ook aardig wat aantekeningen gemaakt tijdens haar bezoek. Ook heeft ze mooie, inspirerende gesprekken gevoerd met de 16 sociaal ondernemers met wie ze een informele ontmoeting had. Hierin toonde ze zich goed op de hoogte van het thema sociale waarde in relatie tot financiële waarde en liet ook haar eigen mening doorklinken. Koningin Máxima gaf het symposium extra glans! Door dit bijzondere bezoek, maar zeker ook door het delen van elkaars inspirerende verhalen en de verdiepende gesprekken, hopen we dat iedereen naar huis is gegaan met nieuwe inspiratie en meer samenhang en verbondenheid in ons gezamenlijke streven naar een inclusieve samenleving.’

Link naar de foto’s

Symposium vanwege het bosje bloemen trending topic!

Bij het vertrek van de Koningin kreeg zij een bosje bloemen met kortingssticker van een toevallige voorbijgangster en de (social) media heeft dit massaal opgepikt. Daardoor heeft ook het thema sociale waarde en sociaal ondernemerschap in de samenleving en het Social Powerhouse enorm veel media-aandacht gekregen! In binnen- en buitenland..

Een greep uit de berichtgeving in de media:

RTL Late Night: 29:50-31:00 uur.
Radio: radio 1/Eenvandaag (00:00-1:06 goed uitgelegd dat het niet van de organisatie was!
Zie onderstaand voor de links:
En zelfs het buitenlands nieuws gehaald!