Waarom hebben wij het Social Powerhouse opgericht?

Omdat we geloven in de kracht van inzoomen én uitzoomen… en in de kracht van het delen.

Het succes van sociale initiatieven is vooral lokaal en gericht op een specifieke doelgroep of thema. Dat is heel erg goed, omdat juist daarin de kracht schuilt van het sociale initiatief! Weten wat er speelt en daardoor écht iets kunnen betekenen voor anderen. Een succesvol sociaal initiatief weet heel goed in te zoomen.
De huidige maatschappelijke vraagstukken hebben (vaak) meerdere dimensies, zoals ruimtelijke indeling, armoede, sociale samenhang, kansen in onderwijs, etc… De complexiteit van deze vraagstukken vraagt dus om juist om verbinding tussen initiatieven. Waardoor er vanuit verschillende invalhoeken tegelijk gewerkt kan worden. Dit vraagt om de kracht van het uitzoomen.
Er is synergie nodig om deze complexe lokale vraagstukken effectief en efficiënt aan te pakken.
En daarvoor is projectoverstijgende samenwerking nodig.
Het Social Powerhouse wil dit realiseren. Door de kleine sterke schakels te versterken en co-creatie te laten ontstaan tussen sociale ondernemers.

Het Social Powerhouse vindt, verbindt, versterkt en inspireert sociaal ondernemers -en hun initiatieven- en zij op hun beurt elkaar, met als doel de samenleving inclusief te maken.

Wil je meer inspiratie vinden over dit thema? Lees dan de Trendrede: 102150292-TrendRede-2013 of ga naar de website: www.trendrede.nl!